Skip to content

Om oss

Som du säkert sett har en efterlängtad kär gammal vän gjort comeback på förpackningarna, nämligen Björnen Puff!

Björnen Puff var med redan på de första paketen 1956 men försvann i början av 90 talet då Honungs Monstret dök upp på paketen!

Han har varit riktigt saknad av både barn och vuxna och då är det fantastiskt roligt att vi nu kunnat hälsa honom varmt tillbaka igen.

Så du, håll utkik i butik när du går förbi flinghyllan framöver…. Då och då kommer du se att Björnen Puff har nya tävlingar på paketen och också hitta på roligheter och klurigheter på baksidan!

Svaren till Puffs kluringar >>

 

Nedslag i historien

 

1960

1960 kunde man hitta följande annons i Kalle Anka. Kalaspuffar var 4 år och Björnen Puff var i toppform.

1962

1962 kunde man tävla om ett helt eget Kalaspufftält. Ett måste för alla cowboys och indianer. I alla fall de lite mindre av dem. Om man nu kunde slita sig från grammofonen där Beatles ”Love med do” snurrade på högvarv

1968

Redan 1968 uppmanade man Sveriges föräldrar att ge sina barn ett riktigt energimål. Det gjorde de som oftast också och de små flygplanen fanns i nästa varje svenskt barnrum. På bio flög Steve McQueen fram i filmen Bullit 2. I en bil ska tilläggas.

1971

Redan 1971 lanserades Kalasflingor – en flinga gjord på havre och majs. På köpet fick man dådtidens trendraket – gnuggisar. Bland det trendigaste på musikfronten det här året var nog Rod Stewart som släppte singeln Maggie May.

1989

Ägarna har kommit och gått men Kalaspuffar består. Den här förpackningen är från 1989 då Kalaspuffar ägdes av OTA. 1989 var förresten året då Roxette toppade den amerikanska singellistan med ”The look”

1993

1993 hade Puff ersatts av Honey Monster som blev kvar på paketen i över 20 år. Gick man på bio det året kunde man se andra, betydligt otäckare monster i Jurassic Park.

Noggranna instruktioner för applicering av gnuggisar. Med efterraktade dyrgripar av det slaget fick inget gå fel.

I början på 90-talet delade Puff kamratligt med sig av tips och visdomsord. Det blev nästan det sista han gjorde innan han ersattes av Honey Monster.

Search