Skip to content

Om oss

Men tro nu inte att vi tänkt slå oss till ro, Kalaspuffar har massor på gång och det närmsta åren blir förmodligen det mest händelserika någonsin i Kalaspuffars guldkantade historia.

En kär gammal vän har också gjort comeback på förpackningarna, Björnen Puff som var med redan på det allra första paketet Kalaspuffar och varit saknad av många. Det är därför med stor glädje vi hälsar honom välkommen tillbaka igen.

Så, vill du hänga med oss på en spännande resa framöver så är du varmt välkommen. Vi är säkra på att det kommer bli kul. Riktigt kalaskul faktiskt.

Nedslag i historien

 

1960

1960 kunde man hitta följande annons i Kalle Anka. Kalaspuffar var 4 år och Björnen Puff var i toppform.

1962

1962 kunde man tävla om ett helt eget Kalaspufftält. Ett måste för alla cowboys och indianer. I alla fall de lite mindre av dem. Om man nu kunde slita sig från grammofonen där Beatles ”Love med do” snurrade på högvarv

1968

Redan 1968 uppmanade man Sveriges föräldrar att ge sina barn ett riktigt energimål. Det gjorde de som oftast också och de små flygplanen fanns i nästa varje svenskt barnrum. På bio flög Steve McQueen fram i filmen Bullit 2. I en bil ska tilläggas.

1971

Redan 1971 lanserades Kalasflingor – en flinga gjord på havre och majs. På köpet fick man dådtidens trendraket – gnuggisar. Bland det trendigaste på musikfronten det här året var nog Rod Stewart som släppte singeln Maggie May.

1989

Ägarna har kommit och gått men Kalaspuffar består. Den här förpackningen är från 1989 då Kalaspuffar ägdes av OTA. 1989 var förresten året då Roxette toppade den amerikanska singellistan med ”The look”

1993

1993 hade Puff ersatts av Honey Monster som blev kvar på paketen i över 20 år. Gick man på bio det året kunde man se andra, betydligt otäckare monster i Jurassic Park.

Noggranna instruktioner för applicering av gnuggisar. Med efterraktade dyrgripar av det slaget fick inget gå fel.

I början på 90-talet delade Puff kamratligt med sig av tips och visdomsord. Det blev nästan det sista han gjorde innan han ersattes av Honey Monster.

Search